Presenteras av Sponsrat innehåll
Tanumstrand Hotell och Konferens - Skärgård & Natur
Amerikanska CNN har utsett Bohuslän till världens sjunde vackraste naturområde.

Upplev välbesökt resort i den bohuslänska skärgården

BoendeDen bohuslänska skärgården har blivit utnämnd till ett av världens vackraste naturområden. Med en avslappnad omgivning och ett rikt aktivitetsutbud erbjuder Tanumstrand Hotell och Konferens en semester mitt i bland de bohuslänska klipporna.

När det amerikanska tv-bolaget CNN förra året publicerade sin lista på världens vackraste naturområden hamnade den bohuslänska skärgården så högt upp som på sjunde plats1. Med rödskiftande klippor, kobbar och skär är skärgården unik i sitt slag.

– Det är den avslappnade och otvungna stämningen som är så härlig här. Att området blivit utnämnt till ett av världens vackraste är naturligtvis otroligt roligt, säger Peter Karlsson, hotell-och resortdirektör på Tanumstrand Hotell.

Aktiviteter på hav och land

Med den världsberömda omgivningen som kuliss har Tanumstrand Hotell satsat på att erbjuda ett brett utbud av aktiviteter i skärgårdsmiljön. Eftersom gästerna är i blandade åldrar och med vitt skilda intressen är det meningen att alla ska kunna hitta någonting de tycker är intressant.

Allt från fiskebåtsuthyrning och krabbfiske till traditionella aktiviteter som tennis och golf är exempel på det gästerna kan välja mellan. Hotellet har också en späckad evenemangskalender, och anordnar dans, konserter, shower och festivaler.

– Eftersom vi är en stor anläggning med plats för över 1000 gäster så vill vi kunna erbjuda något för alla smaker. Dels aktiviteter kopplade till havet och kusten, men även saker att göra för de som hellre håller sig på land och nöjer sig med att njuta av utsikten, berättar Peter Karlsson.

Bohuslänsk fisketradition

Tanumstrand Hotell och Konferens - Skaldjur
På västkusten finner man de läckraste skaldjuren.
Den traditionella fisket är fortfarande viktigt på den bohuslänska kusten. Just skaldjursfisket är en av anledningarna till varför skärgården blivit så omtyckt även av långväga gäster.

Tanumstrand erbjuder både möjligheter för gästerna att själva åka ut och fiskar sina egna skaldjur, samt skaldjursbufféer och temafestivaler för de som vill njuta av redan tillagade skaldjur.

– Skärgården och havet är en stor del av vår identitet. Skaldjuren landas i Grebbestad bara ett stenkast härifrån. De hämtas dagsfärska hit till Tanumstrand, och vi erbjuder olika slags skaldjursbufféer i princip hela året, säger Peter Karlsson.

Tanumstrand Hotell samverkar tillsammans med andra bohuslänska hotell och anläggningar för att lyfta fram hela landskapet, och locka fler gäster från länder utanför Sverige till skärgården.

Folkligt och fullsatt

Till Fjällbacka skärgård, den del av Bohusläns skärgård som Tanumstrand tillhör, reser både svenska, norska, danska och tyska gäster för att njuta av naturen och omgivningen.

Tanumstrand Hotell och Konferens - Skärgård
Spegelblanka vyer vid Tanumstrands Hotell och Konferens.
Besökare och hotellgäster reser hit via både land och hav. Den stora gästhamnen rymmer mer än 200 båtar och påminner om en marina i Medelhavet när den fylls av stora båtar.

– Vi har en väldig bredd på våra gäster. Hit kommer allt från barnfamiljen som hyr en stuga i några dagar, till prinsessbåtsägaren från Oslo. Vi brukar säga att Tanumstrand är som bäst när det är folkligt och fullsatt, säger Peter Karlsson.

Förutom hotellverksamheten har anläggningen även möjlighet att hysa upp mot 800 konferensgäster. I många fall är det anställda som semestrat på Tanumstrand Hotell och fastnat för platsen och omgivningen, vilket gjort att de sedan reser tillbaka med sitt företag för konferens.

Läs mer om Tanumstrand Hotell och Konferens på www.tanumstrand.se. Här finns även information om hur du tar dig hit och vad du kan hitta på under din vistelse på hotellet.

Redaktionen
redaktionen@temasverige.se


1. 10 of the world’s last great wilderness areas