Presenteras av Sponsrat innehåll
Fyrklövern Stugby - Siljanbygden
Med en storslagen utsikt över bygden har stugbyn varit ett populärt resmål i över 50 år.

Upplev naturen året runt i vackra Siljanbygden

BoendePå bergsluttningen ovanför den vackra sjön Siljan ligger stugområdet Fyrklöverns Stugby. Med en särpräglad natur och storslagen utsikt över bygden har stugbyn varit ett populärt resmål i över 50 år. Fyrklövern har öppet året runt och tillsammans med det nära avståndet till Rättvik erbjuds mängder av nöjen och aktiviteter för hela familjen, sommar som vinter.

Efter det tredje största meteoritnedslaget på vår jord skapades förutsättningarna för den vackra Siljanbygden. Idag erbjuder området en fantastisk natur med fina möjligheter för de som söker utomhusupplevelser året runt.

På sommaren blomstrar den vackra naturen och ett stenkast från stugorna lockar Siljan till bad och sol. Under vinterhalvåret erbjuds istället goda möjligheter till skidåkning, förslagsvis vid den familjevänliga Rättviksbacken eller i preparerade skidspår.

Svensk sommar när den är som bäst

Fyrklövern Stugby - Stugor
På Fyrklövern kan man uppleva svensk sommar när den är som bäst.

Fyrklövern är den perfekta platsen för hela familjen att uppleva svensk sommar när den är som bäst. Under sommartid är slalombacken öppen med Skandinaviens enda parallella sommarrodelbana på 725 meter. I området erbjuds också roliga aktiviteter såsom paintball och Segwayåkning. Per Mårshagen, vars familj äger Fyrklövern, berättar mer:

– Siljan ligger bara en kilometer från stugorna och här finns en fin sandstrand med Sveriges längsta brygga som går 600 meter ut i vattnet. Här kan man åka på båtturer och i de vidsträckta skogarna och vackra ängsmarkerna kan man vandra och cykla. I maj varje år har vi också en vandringsfestival som är populär och det arrangeras även cykeltävlingar.

Andra aktiviteter på orten är ridning, gokart, segling eller varför inte ett besök på en levande fäbod. Inom en timmes bilresa finns ”Leksands Sommarland”, ”Orsa Björnpark”, ”Tomteland” och ”Falu Gruva”. I Rättvik finns också simhall och bowlinghall.

Fyrklövern erbjuder prisvärt boende i 80 stugor av olika storlekar från 3-6 bäddar. Stugorna är utrustade för självhushåll. De flesta 5-6 bäddstugor har öppen spis och i området finns serviceanläggning med reception, kiosk, bastu, solarium och tvättstuga. Gratis Internet i området.

Vintern bjuder på fin skidåkning

För de som vill semestra under vinterhalvåret kan man exempelvis åka slalom i Rättviksbacken som är närmaste granne till stugbyn. Fyrklöverns Stugby är öppen året runt och här kan man mysa med familjen under vinterkvällarna framför den öppna brasan.

– På vintern finns mängder aktiviteter och här kan man åka slalom, skridskor eller ge sig ut i skidspåren. Inom en timmes bilavstånd når man större backar och fler spår och på gångavstånd finns flera restauranger. Många gäster kommer hit eftersom det finns ett rikt utbud av aktiviteter samtidigt som det är en rofylld miljö att vistas i, berättar Per.

Neil Young spelar i Dalhalla

Per berättar att det på somrarna även spelas mycket musik i Siljanbygden, bland annat med spelmanstämmor och andra musikevenemang. Mest känt är konsertarenan Dalhalla som ligger i ett gammalt kalkstensbrott utanför Rättvik i Dalarna.

– I Dalhalla hålls konsert- och operauppföranden. Där ska bland annat Neil Young, Jill Jonsson och Malena Ernman uppträda i sommar vilket är jätteroligt. I augusti ges tre föreställningar av den kända operan Carmen, avslutar Per.

Vill du boka en stuga i Fyrklöverns Stugby i natursköna Siljanbygden? Ring 0248-10765 eller maila till info@stugby.se. Besök stugby.se för att läsa mer om stugorna och även boka direkt online.

Redaktionen
redaktionen@temasverige.se