Presenteras av Sponsrat innehåll
Sthlm Bike - Cykling & motionslopp
Sthlm Bike, med inspiration från New York.

Se staden från sadeln med Sthlm Bike

AktiviteterDen 7 september går Sthlm Bike av stapeln för tredje året i rad. Sthlm Bike är motionsloppet för dig som vill uppleva Stockholms innerstad på ett roligt och avslappnat sätt där det enda du behöver är cykel och hjälm.

Förra året cyklade över 1 200 personer den cirka 4,2 mil långa banan som slingrar sig genom huvudstaden. Motionsloppet är uppdelat i tre startgrupper efter tempo så att man som deltagare kan ta allt i sin egen takt och uppleva staden på ett nytt sätt.

Inspirerat av New York

Idén till Sthlm Bike kom när initiativtagarna till loppet besökte New York för några år sedan och upptäckte ett cykellopp i lugnare tempo som inte fokuserade på tävling utan snarare på att ha roligt. Tanken med Sthlm Bike är att tillsammans med familj och vänner få uppleva Stockholm på två hjul och samtidigt ha roligt.

– Vi såg ett stort stadslopp i New York och det var en otroligt härlig känsla att se väldigt många cyklister cykla förbi i ett lagom tempo, säger Mirjam Wolff, initiativtagare till Sthlm Bike.

Vackra vyer & sevärdheter

Sthlm Bike - Motionslopp
Vid målgång bjuds alla deltagare på frukost.
Startskottet för Sthlm Bike går den 7 september vid Sjöhistoriska Museet för att sedan ta sig runt Djurgården, vidare upp för Strandvägen och sedan genom i stort sett hela huvudstaden. Målgången sker i Kungsträdgården där samtliga deltagare bjuds på frukost.

– Vi bjuder samtliga på frukost i Kungsträdgården. Det kommer finnas stora härliga smörgåsar, ägg, juice, yoghurt och kaffe. Efter loppet plockar du ihop din egen frukost och sitter och njuter av morgonen, säger Mirjam.

Siktar på fler än 3 000 deltagare

Arrangörerna vill locka ännu fler cyklister och hoppas på uppemot 3 000 deltagare i år. Med ett större lopp följer även ett större fokus på säkerhet. Sthlm Bike innehar alla tillstånd för att genomföra loppet och har ett nära samarbete med Stockholm Stad för att få ett så smärtfritt resultat som möjligt.

Sthlm Bike har inför årets upplaga samordnat med kommunaltrafiken så att inga bussar kommer att störa loppet och man har leda om en del trafik så att cyklisterna får ett bra flyt.

– Det absolut viktigaste från vårt perspektiv är säkerheten så att man som cyklist ska kunna njuta från cykelsadeln. Hela banan är säkrad och har tillstånd samt att vi kommer ha cirka 350 funktionärer på plats, säger Mirjam.

Motionslopp för alla

Sthlm Bike passar deltagare i alla åldrar, oavsett om du är van tävlingscyklist eller bara brukar cykla till jobbet. Samla ihop ett par vänner eller ta med dig familjen ut på en rolig aktivitet som låter dig se Stockholm i ett nytt ljus.

Priset för att delta är 450 kronor per person och då ingår frukost, en säkrad bana, cykelservice runt banan, energistopp och vattendepåer. Utöver detta finns en bemannad cykelparkering i mål. Mer information om Sthlm Bike hittar du på www.sthlmbike.se.

Redaktionen
redaktionen@temasverige.se