Presenteras av Sponsrat innehåll
Kaatach - Lekland
I leklandet Kaatach sätts trafiken i centrum och förutom att busa och ha kul så får barnen även lära sig något.

Lek och lär i det trafikerade leklandet Kaatach

AktiviteterI Tyresö utanför Stockholm har man byggt upp den lilla staden Kaatach som bjuder på massvis av spännande barnaktiviteter med trafik som huvudtema. Här kan barnen bli medborgare, ta körkort eller gå på roliga evenemang såsom teater, trolleri, cirkus och musik.

Till skillnad från andra lekland med bollhav och rutschkanor bygger leklandet Kaatach på ett pedagogiskt koncept som ger barnen möjlighet att lära sig saker att ha nytta av i verkliga livet. I ministaden får barnen köra runt i elbilar, lära sig trafikregler eller ta en sväng förbi brandstationen och åka brandstång.

Trafik som huvudtema

Kaatach - Minitivoli
Under sommarhalvåret är Kaatachs minitivoli öppet med åkattraktioner utomhus.

I staden Kaatach sätts trafiken i centrum och förutom att barnen får röra på sig när de busar och har kul så får de även lära sig något. Kenneth Löfgren, verksamhetsansvarig på Kaatach, berättar att när barnen kör runt i den lilla staden så får de bland annat lära sig vilken sidan man kör på, att man stannar vid rött ljus och att man ska släppa fram de som står vid övergångsstället.

– Barn är duktiga och lär sig fort men framförallt så lär de varandra. På Kaatach Trafikskola kan barnen ta körkort och bland våra andra lärorika aktiviteter kan barnen också lära sig mer om rymden i Rymdskolan, gå tipspromenader, lösa klurigheter eller bygga med byggklossar, förklarar Kenneth.

Minitivoli med åkattraktioner utomhus

Under sommarhalvåret har Kaatach fullt med roliga utomhusaktiviteter. Här finns ett minitivoli med flera åkattraktioner, berg- och dalbanan Larven, Karusellen och Helikoptern. Till sommaren 2016 kommer ett mindre Fritt Fall ha premiär.

– Vi har även trampoliner på taket och en stor repgunga som är mycket populär hos de något äldre barnen, säger Kenneth.

Den primära målgruppen på Kaatach är barn i åldrarna 2-8 men under sommaren då leklandet är fullt med utomhusaktiviteter besöker även många tonåringar Kaatach. Här anordnas ofta barnkalas i något av leklandets tre kalasrum och man kan välja bland ett piratrum, ett cirkusrum och ett skärgårdsrum — alla fint målade och dekorerade.

Event varje helg

På minitivolit kan man åka berg- och dalbanan Larven, Karusellen och Helikoptern.
På minitivolit kan man åka berg- och dalbanan Larven, Karusellen och Helikoptern.

Kenneth berättar att de alltid har något nytt evenemang på gång och under loven är det något nytt som händer i princip varje dag. På helger och lov uppträder allt från trollkarlar som Mr Dannyman och cirkusprinsessor som Sandra Dahlberg till en cirkusskola och ett orkesterpopband.

– Vi försöker alltid hitta något nytt evenemang att bjuda våra gäster på och allt ingår så klart i entrén, avslutar Kenneth.

Besök kaatach.se för att bli medborgare, boka kalas eller läsa mer om Kaatach olika barnaktiviteter. Kontakta Kaatach här!

Redaktionen
redaktionen@temasverige.se