Presenteras av Sponsrat innehåll
Marstrands Havshotell - Hotell & Konferens
Naturupplevelsen är en av Marstrands viktigaste stöttepelare och hotellet ligger precis vid kajkanten med utsikt över havet.

Hotellet med havet som närmsta granne

BoendeEndast fyrtio minuters färd från Göteborg ligger den idylliska sommarorten Marstrand som blivit känd främst för sina seglingstävlingar. Men på Marstrand finns det mycket mer att uppleva utöver seglingen.

Marstrand
  • Marstrand blev en av Sveriges tidigaste badorter redan på 1800-talet.
  • Oscar den II tyckte om orten så mycket att han besökte den varje år.
  • Marstrand har på senare år blivit känd som Sveriges främsta seglingsort, Match Cup Sweden utgår bland annat härifrån.
  • Längst upp på Marstrandsön ligger Carlstens fästning byggd 1685, som också använts som fängelse en tid. Till exempel satt den berömda förbrytaren ”Lasse-Maja” fängslad där i början av 1800-talet.

Trots att Marstrand ofta kopplas ihop med de bohuslänska orterna längre norrut på västkusten är avståndet till Göteborg betydligt närmre. Närheten till både storstadspulsen och västkustens klippor gör Marstrand till ett populärt turistmål.

Till Marstrand har turister kommit ända sedan mer än 150 år tillbaka. Under 1800-talet användes också fästningen på Marstrandsön, Carlstens fästning, som fängelse för svenska brottslingar. På senare år har Marstrand blivit känt främst som metropol för seglingsintresserade tack vare flertalet seglingstävlingar som utgår från orten.

Skaldjurssafari och RIB-båt

På Marstrands Havshotell har de satsat på att erbjuda besökare många olika aktiviteter ute i skärgården. Naturupplevelsen är en av deras viktigaste stöttepelare eftersom hotellet ligger precis vid kajkanten med utsikt över havet.

– Söker man en riktig outdoor-känsla rekommenderar jag vandringslederna på både Koön och Marstrandsön där du vandrar över klipporna. Är du lite mer äventyrlig kan du hyra en kajak eller samla ihop ett gäng och åka RIB-båt ut till fyren Pater Noster, säger Daniel Svensson, VD för Marstrands Havshotell.

En annan populär aktivitet på Marstrand är att åka ut på skaldjurssafari. Då ger man sig ut på havet tillsammans med en fiskare och fiskar de skaldjur som är i säsong. Sedan beger man sig tillbaka till hotellets restaurang för att njuta av de skaldjur man själv varit med och fiskat.

Mat från havet

Eftersom den röda tråden i Marstrands Havshotell bygger på närheten till havet och fisket, blir det självklart att hotellets restaurang Ottos Kök också det präglas av västkustens starka fisketradition.

Restaurangen använder sig till stor del av fisk och skaldjur som fångats inte långt från hotellet. Med både lokala råvaror och smaker vill köket visa den kulinariska rikedom som finns i det bohuslänska köket.

När det regnar och blåser

Marstrands Havshotell - spa
På havshotellet finns en spa-avdelning att njuta av.
Trots att Marstrand är en riktig sommarort börjar allt fler besökare leta sig hit även när sommarsäsongen avtar. Därför har Marstrands havshotell tagit in en bit av Bohuslän inomhus genom sin moderna spa-anläggning för de dagar man inte kan ligga ute och sola på klipporna.

I spa-behandlingar som ”Tångkur” och ”Marstrands Havskur” använder man sig av flera naturliga ingredienser direkt hämtade från havet, exempelvis fuktgivande alger och renande havssalt.

Eftersom Marstrand inte ligger långt från Göteborg finns alltid möjligheten att lätt ta sig in till staden för ytterligare upplevelser. Med egen bil eller en tur med expressbussen tar man sig enkelt ner till storstadens puls, och kan sedan bege sig tillbaka för en lugn natts sömn på havshotellet.

Besök www.marstrands.se för mer tips på vad du kan göra på Marstrand under hela året. Här hittar du också mer information om havshotellets olika erbjudanden, spabehandlingar och aktiviteter.

Redaktionen
redaktionen@temasverige.se