Presenteras av Furuviksparken
Furuviksparken - Furuvik
Under sommaren 2016 kommer flera nyheter till Furuviksparken, bland annat nya åkattraktioner. Här syns den populära Kättingflygaren.

Flera sommarnyheter till Furuviksparken

Under sommaren 2016 händer mycket spännande i Furuviksparken i Gävle. Bland årets nyheter finns två nya åkattraktioner, en ännu större camping och flera stora artister på scen.

Nyheterna i det populära sommarresmålet är många och personalen arbetar nu hårt för att få klart allt inför sommaren. Vi har pratat med Furuviks vd Nina Tano om sommarens spännande program samt de förändringar som kommer ske i såväl nöjesparken som på deras populära camping.

– 2016 kommer bli ett jättespännande år då vi storsatsar på flera områden. Det finns nyheter både för barnen men även båtägare kommer uppleva en förbättring i vår gästhamn, säger Nina.

Nyheter på Furuvik

Nya attraktionerna Gungan och Grodorna Fler stugor på Havscampingen Gästhamnen får stenpir Sommarens artister:

 • 28 maj Darin
 • 4 juni Molly Sanden
 • 18 juni Bo Kaspers Orkester
 • 2 juli Status Quo
 • 9 juli Niklas Strömstedt
 • 16 juli Lars Winnerbäck
 • 23 juli Mustasch & Backyard babies
 • 31 juli Whitesnake
 • 6 augusti Lisa Nilsson
 • 13 augusti Jerry williams
 • 20 augusti Timbuktu

Nya attraktioner för de yngre

På Furuviks Tivoli introduceras nu de två nya attraktionerna Gungan och Grodorna för att ge barnen en ännu roligare tid på tivolit. Den 21 maj slår de upp portarna då kommer både Gungan och Grodorna står klara för den yngre publiken.

– Vi tror att barnen verkligen kommer uppskatta nyheterna och de blir ett bra tillskott till våra 15 andra attraktioner. Här finns allt från berg- och dalbanan Rocket till läskiga Spökborgen, säger hon.

En ny stenpir och fler stugor

En välkomnad nyhet är också att gästhamnen får en stenpir, något som kommer uppskattas av båtägare som besöker Furuvik. Enligt Nina är just båtturismen en del av Furuvik på sommaren. Hit kommer många stockholmare som reser från Stockholms norra skärgård. Med stenpiren kommer det bli enklare att lägga till och den kommer även skydda mot väder och vind.

Sommaren för också med sig flera nyheter för Furuviks Havscamping. Bland annat gör man mer plats för boende och fyller därför på med nio nya stugor.

– Totalt får Havscampingen 15 stugor utöver de platser som redan finns för husbilar och husvagnar, berättar Nina.

Världsartister på scen

Under 2016 kommer Furuvik att besökas av flera stora världsartister. Den 2 juli spelar legendariska Status Quo, 16 juli är det Lars Winnerbäck tur, 31 juli brittiska Whitesnake och folkkäre Jerry Williams den 13 augusti. Totalt blir det 14 konserter.

– Vi har ett fullspäckat schema av stora artister men vi jobbar fullt med att få hit ännu fler artister på scen under 2016, avslutar Nina.

www.furuvik.se kan du hitta allt om vad som händer under 2016. Där kan du även boka boende inför årets sommarsäsong. Glöm heller inte att läsa om alla andra roliga aktiviteter som finns på Furuvik, såsom möjligheten att besöka och mata djuren.

Redaktionen
redaktionen@temasverige.se